Hypnotherapie

Wat is Hypnotherapie?

Hypnose is een staat van geconcentreerde aandacht die je kan vergelijken met dagdromen. Door middel van het oproepen van bepaalde beelden en ontspanning van je spieren raak je helemaal op jezelf gericht. Je daalt als het ware in je onderbewustzijn af  en krijgt zo meer inzicht in je gevoelens, gedachten en herinneringen. Het lukt je dan makkelijker om dichter bij problemen als stress en onzekerheid te komen en deze op te lossen. Met hypnose kan je meer inzicht krijgen in jezelf, maar je kan bijvoorbeeld ook leren om lichamelijke processen te beïnvloeden. Dit gebeurt door diepe concentratie waarbij je openstaat voor suggesties die gegeven worden. Het doel van de hypnotherapie is om je klachten te verminderen en er beter mee om te leren gaan.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlGroepspraktijk JIPP is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Eerst zat mijn hoofd helemaal vol. Alles zat op elkaar in mijn hoofd. Nu is het allemaal wat meer geordend en heb ik meer ruimte in mijn hoofd.

S. (9 jaar)

Er bestaan veel vooroordelen over hypnotherapie. Misschien denk je wel dat je geheel bent overgeleverd aan je therapeut, die jou allerlei opdrachten kan laten uitvoeren. Dat komt echter alleen in tv-programma’s voor en zal in de behandelkamer nooit plaatsvinden. Bij hypnotherapie behoud je altijd de controle. Sterker nog, je leert meer controle te krijgen over je eigen gedachtes en gevoelens. Hypnotherapie is geschikt voor volwassenen en kinderen.

Voor meer informatie over Hypnotherapie:

https://www.hypnotherapie.nl/wat-is-hypnotherapie/

Stel uw vraag