E-Health

Wat is E-Health?

E-Health biedt de mogelijkheid om onderwerpen die in de behandelsessie zijn besproken of opdrachten die voorgesteld zijn, thuis te oefenen. Via Embloom heeft JIPP een contract hiervoor en kan uw behandelaar via de mail een link doorsturen waardoor u aan de slag kunt. Door gebruik te maken van Embloom zijn al uw gegevens beschermd volgens de richtlijnen van de AVG. Uw mailadres wordt gebruik maar is niet zichtbaar voor anderen.

Het voordeel van E-Health is dat hulpprogramma’s thuis gebruikt kunnen worden en de psychologische behandeling ondersteunen. In de therapiesessie wordt een oefening of programma aan u voorgesteld en u kunt er als u akkoord bent, thuis mee aan de slag. Hierdoor kan er tijdens het gesprek gerichter aan uw probleem worden gewerkt en is het voor u mogelijk thuis ook bezig te zijn met het verhelpen van de klachten. Ook zijn er programma’s waardoor u meer verheldering kan krijgen en u weer sneller zelfstandig verder kunt. Psycho-educatie, zelfmanagement en specifieke programma’s voor bijvoorbeeld slaapproblemen, angst- en paniekklachten kunnen via E-Health aangeboden worden.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlGroepspraktijk JIPP is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Ik heb geleerd dat ik veel meer de controle heb over mijn gedachten en dat het oké is om mij niet altijd blij te voelen.

L. (18 jaar)

E-Health past in het idee van Blended Care: door niet één therapievorm te gebruiken maar gebruik te maken van verschillende technieken en methodes wordt er een beter en sneller resultaat bereikt in de behandeling. Praktijk JIPP gebruikt E-Health alleen binnen de psychologische behandeling, dus in het kader van blended care. Naast het gebruik van E-Health kan uw behandelaar u bv ook wijzen op specifieke apps die u kunnen helpen, bijvoorbeeld voor ontspanning en mindfulness oefeningen of programma’s die helpen om beter in te slapen en ademhalingstechnieken. Therapievormen zoals gedragstherapie en ACT maken bijvoorbeeld gebruik van deze mogelijkheden. Uw behandelaar zal altijd met u overleggen over het inzetten van E-Health of apps en zal samen met u kijken wat voor u in uw situatie het meest geschikt is. E-Health kan zowel in  de behandeling van volwassenen als kinderen een aanvulling zijn. 

Mogelijkheden die JIPP gebruikt zijn:

 • psycho-educatie (uitleg over een specifiek ziektebeeld of probleem);
 • mindfulness oefeningen;
 • ontspannings- en ademhalingstechnieken;
 • opdrachten in het kader van gedragstherapie; 
 • oefeningen in het kader van ACT.             

Ontspannings- en Welzijn-bevordering
Mindfulness-based therapieën zijn effectieve psychologische behandelmethoden gebleken voor diverse psychiatrische stoornissen. Bij Mindfullness en ontspanningsoefeningen wordt er geleerd vooral in het hier en nu te leven en te leren omgaan met ontspanning en inspanning. Dit zorgt voor meer balans in het leven. * = Let op, deze apps bieden een in-app aankopen en/of abonnement dienst 

Psycho-educatie

Psycho-educatie ondersteunt bij het adequaat omgaan met de problematiek. Het stimuleert actief zelfmanagement en leren omgaan met kwaliteiten en valkuilen.

Lotgenoten/Patiënten verenigingen

Lotgenotengroepen kunnen een meerwaarde hebben. Het bespreken van relevante thema’s met lotgenoten kan drempelverlagend werken voor verdere gespreksvoering. Het gevoel van steun kan vergroot worden waarbij het netwerk ook vergroot kan worden.

 • StayUp.nu: Platform voor jongeren die zich soms eenzaam voelen
 • Zelfbeschadiging.nl: Stichting zelfbeschadeging
 • 99gram: Platform voor kinderen en jongeren over eetproblemen, lifestyle en meer
 • 113: Zelfmoord preventie
 • ADF Stichting: Angst, Dwang en Fobie stichting
 • NVA: Autisme vereniging

Meer informatie over E-Health en de zorgstandaarden GGZ:

https://www.ggzstandaarden.nl/generieke-modules/ehealth/ehealth-in-de-verschillende-zorgfases 

https://www.ggzstandaarden.nl/

Stel uw vraag