Behandeling

Bij JIPP zijn er verschillende soorten behandeling mogelijk. Bij iedere hulpvraag wordt er samen met u gekeken welke manier van werken het beste bij u past. De behandelingen kunnen in het Nederlands en Engels worden aangeboden. Indien nodig kan er gebruik gemaakt worden van een tolkentelefoon. 

In de behandelingen volgt JIPP de GGZ-zorgstandaarden (te vinden op https://www.ggzstandaarden.nl) en de richtlijnen vanuit onze beroepsvereniging het NIP. JIPP vindt het belangrijk te werken volgens de laatste wetenschappelijke bevindingen om zo de cliënt de juiste en beste hulp te kunnen leveren. Zo nodig werkt JIPP daarvoor ook samen met haar samenwerkingspartners binnen TIJ-Zeeland als het gaat om begeleiding thuis of gezinsbegeleiding. Wij werken met de zorg standaarden en met de bijbehorende generieke module individueel zorgplan en behandeling.

Afhankelijk van het soort klacht kan er, naast de individuele behandeling, gekozen worden voor psycho-educatie (uitleg over het probleem), zelfmanagementstrategieën (wat kunt u zelf doen aan uw klacht of probleem) en E-Health (het gebruik van informatie- en communicatietechnologieën, en vooral internet-technologie, om gezondheid en gezondheidszorg te ondersteunen of te verbeteren). Deze methoden en technieken zijn altijd ingebed in de psychologische behandeling. Onze behandelingen zijn geschikt voor volwassenen, kinderen en jongeren tenzij anders vermeld. 

Stel uw vraag