E-Health

Praktijk JIPP

Westwal 2

4461 CM Goes

Tel: (0113) 232552

 

 

www.praktijkjipp.nl

 

secretariaat@praktijkjipp.nl

Groepspraktijk voor onderzoek, behandeling en begeleiding van kinderen, jongeren en volwassenen

E-Health

 

E-Health biedt de mogelijkheid om onderwerpen die in de behandelsessie zijn besproken of opdrachten die voorgesteld zijn, thuis te oefenen. Via Telepsy heeft JIPP een contract hiervoor en kan uw behandelaar via de mail een link doorsturen waardoor u aan de slag kunt. Door gebruik te maken van Telepsy zijn al uw gegevens beschermd volgens de richtlijnen van de AVG. Uw mailadres wordt gebruik maar is niet zichtbaar voor anderen.

Het voordeel van E-Health is dat hulpprogramma’s thuis gebruikt kunnen worden en de psychologische behandeling ondersteunen. In de therapiesessie wordt een oefening of programma aan u voorgesteld en u kunt er als u akkoord bent, er thuis mee aan de slag. Hierdoor kan er tijdens het gesprek gerichter aan uw probleem worden gewerkt en is het voor u mogelijk thuis ook bezig te zijn met het verhelpen van de klachten. Ook zijn er programma’s waardoor u meer verheldering kan krijgen en u weer sneller zelfstandig verder kunt. Psycho-educatie, zelfmanagement en specifieke programma’s voor bv slaapproblemen, angst en paniek klachten kunnen via E-Health aangeboden worden.

E-Health past in het idee van Blended Care: Door niet éen therapie vorm te gebruiken maar gebruik te maken van verschillende technieken en methodes wordt er een beter en sneller resultaat bereikt in de behandeling. Praktijk JIPP gebruikt E-Health alleen binnen de psychologische behandeling, dus in het kader van blended care. Naast het gebruik van E-Health kan uw behandelaar u bv ook wijzen op specifieke Apps’ die u kunnen helpen, bv voor ontspanning en mindfulness oefeningen of programma’s die helpen om beter in te slapen en ademhalingstechnieken. Therapievormen zoals gedragstherapie en ACT maken bv gebruik van deze mogelijkheden. Uw behandelaar zal altijd met u overleggen over het inzetten van E-Health of bv Apps’ en zal samen met u kijken wat voor u in uw situatie het meest geschikt is.

 

Mogelijkheden die JIPP gebruikt zijn:

•psycho-educatie (uitleg over een specifiek ziektebeeld of probleem)

•mindfulness oefeningen

•ontspannings- en ademhalingstechnieken

•opdrachten in het kader van gedragstherapie

•oefeningen in het kader van ACT

 

Meer informatie over E-Health en de zorgstandaarden GGZ: https://www.ggzstandaarden.nl/generieke-modules/ehealth/ehealth-in-de-verschillende-zorgfases

https://www.ggzstandaarden.nl/