Speltherapie

Speltherapie

 

Speltherapie is een vorm van therapie voor kinderenwaarbij het spel gebruikt wordt om een kind vooruit te helpen. Het spel geeft het kind gelegenheid om te ontspannen, gedachten, gevoelens en wensen te uiten, ervaringen te verwerken en te experimenteren met allerlei vormen van gedrag. De therapeut biedt uw kind de mogelijkheid tot het beleven van nieuwe ervaringen en helpt het kind om emotioneel en cognitief nieuwe inzichten te verwerven.

 

De therapie vindt plaats in de spelkamer. Die is zo ingericht dat uw kind zoveel mogelijk vrijheid heeft om met allerlei speelgoed en expressiemateriaal te spelen: verkleedspullen, gezelschapsspellen, een zand- en watertafel, poppen, dieren, voertuigen, teken- en knutselmateriaal, bouwmaterialen, etc.

 

De therapeut heeft alle aandacht voor uw kind en bouwt met hem of haar een vertrouwensrelatie op. Dat duurt soms een paar weken. De therapeut volgt uw kind in zijn spel, brengt onder woorden wat er gebeurt in het spel en/of speelt mee. De therapeut sluit aan bij de initiatieven van uw kind, leert de speeltaal van het kind begrijpen en ondersteuning te geven bij het uiten en verwerken van problemen.

 

Speltherapie wordt gegeven door de GZ-psychologen.

 

Lees ook:

 

www.speltherapie.net

 

speltherapie.jouwpagina.nl

 

 

Terug

Praktijk JIPP

Westwal 2

4461 CM Goes

Tel: (0113) 232552

 

 

www.praktijkjipp.nl

 

secretariaat@praktijkjipp.nl

Groepspraktijk voor onderzoek, behandeling en begeleiding van kinderen, jongeren en volwassenen

Copyright 2017 by Praktijk Jipp te Goes